Advocaat voor bedrijfsrecht: specialisatie & voordelen

Over ons
Alles over advocaten

Hey! Ik ben Mike. Een probleem hebben waarbij je een advocaat nodig hebt is nooit erg fijn. Maar een advocaat kan je wel juist informeren over zaken waar je mee zit. Daarnaast kan hij je natuurlijk bijstaan in de rechtszaal bij de rechter als je moet voorkomen. Over advocaten heeft men regelmatig vragen. Kan ik mij een advocaat veroorloven? Heb ik recht op een gratis advocaat? En natuurlijk willen de mensen weten wat hun rechten en plichten zijn in een zaak. Lees in dit blog meer over het thema advocaten zodat je in de toekomst altijd op de hoogte bent. Ik wens je veel leesplezier.

Zoeken
Categorieën
Tags

Advocaat voor bedrijfsrecht: specialisatie & voordelen

28 april 2021
 Categorieën: Advocaten, Blog


Heb je binnen jouw bedrijf te maken met een juridisch geschil, bijvoorbeeld met een personeelslid, een toeleverancier of een klant? Of wek je zelf in het bedrijfsleven en vind je dat jouw onrecht is aangedaan? Dan is het te hopen dat je een rechtsbijstandverzekering hebt. Je kunt dan namelijk 'kosteloos' een advocaat voor bedrijfsrecht in de hand nemen om voor jou het juridische gevecht aan te gaan. Zonder een verzekering kun je natuurlijk ook een bedrijfsrechtsadvocaat inhuren, maar dan krijg je wel met extra kosten te maken.
Wat doet een advocaat voor bedrijfsrecht voor zijn of haar cliënten? Welke werkzaamheden behoren tot het terrein van deze juridische specialist? En wat kan een bedrijfsrechtsadvocaat betekenen voor ondernemers, werknemers of andere personen die te maken hebben met gerechtelijke onenigheid of bedrijfsmatig niveau? Hieronder lees je de antwoorden op deze vragen!

Gespecialiseerd op het gebied van bedrijfsrecht: het belangrijke werk van een advocaat voor bedrijfsrecht

Een bedrijfsrechtsadvocaat wordt ook wel een advocaat voor arbeidsrecht genoemd en heeft als specialisatie alles wat met het juridische recht van ondernemingen en juridische kwesties op en rond de werkvloer te maken heeft. Als juridisch experts kijken bedrijfsrechtsadvocaten altijd neutraal, vanuit d visie van het recht, naar problemen die zich in en rond het bedrijfsleven kunnen voordoen. Een advocaat die gespecialiseerd is in het arbeidsrecht kan zowel een werkgever als een werknemer verdedigen op de arbeidsvloer. Veelvoorkomende gevallen betreffen al dan niet onrechtmatig ontslag van een personeelslid, onduidelijkheid rond fusies en overnames, ruzie bij het verkopen van een bedrijf (vaak omtrent de financiële afwikkeling) en kwesties waarbij werkgevers en/of werknemers de wet overtreden.
Vind je als werknemer bijvoorbeeld dat je onterecht op non-actief bent gesteld of ontslagen bent? Of wil je als werkgever af van een personeelslid dat de kantjes er van af loopt en allerlei regels aan zijn of haar laars lapt? Dan kun je een bedrijfsrechtsadvocaat inhuren om jouw juridische gelijk te halen. Ook voor proactief advies en begeleiding tijdens de rechtszaak staat de betreffende advocaat natuurlijk voor je klaar!

Wat kan een bedrijfsrechtsadvocaat qua meerwaarde opleveren in juridische zaken?

Twijfel je of het gebruikmaken van de diensten van een advocaat voor arbeidsrecht voor jou verstandig is of niet? Dat is natuurlijk afhankelijk van de situatie. In elk geval is het bij een rechtszaak die draait om bedrijfsrecht of arbeidsrecht altijd verstandig om jezelf door een juridisch adviseur bij te laten staan. De betreffende expert helpt je namelijk qua advies van A tot Z. Doel is om het onderste uit de juridische kan te krijgen. Of je nu werkgever bent of werknemer, aandeelhouder of bedrijfseigenaar: uiteindelijk maak je de grootste kans op het zegevieren van het recht als je een ervaren advocaat inhuurt!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van VRP Advocaten.