advocaat

Over ons
Alles over advocaten

Hey! Ik ben Mike. Een probleem hebben waarbij je een advocaat nodig hebt is nooit erg fijn. Maar een advocaat kan je wel juist informeren over zaken waar je mee zit. Daarnaast kan hij je natuurlijk bijstaan in de rechtszaal bij de rechter als je moet voorkomen. Over advocaten heeft men regelmatig vragen. Kan ik mij een advocaat veroorloven? Heb ik recht op een gratis advocaat? En natuurlijk willen de mensen weten wat hun rechten en plichten zijn in een zaak. Lees in dit blog meer over het thema advocaten zodat je in de toekomst altijd op de hoogte bent. Ik wens je veel leesplezier.

Zoeken
Categorieën
Tags

advocaat

13 augustus 2018
 Categorieën: Advocaten, Blog


Een advocaat inhuren

Er kan zich een situatie voordoen waarbij u graag gebruik zou willen maken van een vertrouwenspersoon. Hierbij kunt u denken aan een advocaten kantoor zoals Smit en de Hart advocaten. Dat kan bijvoorbeeld wanneer u ontslag krijgt en dat wilt aanvechten. Het kan ook het geval zijn bij een scheiding wanneer er kinderen in het spel zijn. U kunt dus gebruik maken van een advocaat bij zowel burgerlijke als strafzaken. Een advocaat zal alleen voor u aan het werk gaan als u die inhuurt. U moet echter vooraf wel een aantal belangrijke zaken goed nagaan. 

Het inhuren

Het is belangrijk dat u weet dat een advocaat niet goedkoop is als u deze inhuurt. In eerste instantie zal u alles zelf moeten bekostigen. Daarom moet u vooraf weten wat uw kansen zijn als u een zaak wilt beginnen. Maak daarom gebruik van het gratis intakegesprek, wat normaliter ongeveer een half uur duurt. Na de informatie te hebben uitgewisseld, zal hij bekijken wat uw kansen zijn. Hij zal ook de kosten berekenen die u moet betalen. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de tijd die hij aan uw zaak zal besteden. Daarbij komen ook de reiskosten en de kosten voor het gebruik van het kantoor. Wanneer een specialist moet worden ingeschakeld, zijn dat ook weer extra kosten. De advocaat zal ook, afhankelijk van uw inkomen, nagaan of u misschien recht heeft op een gratis vertrouwenspersoon. Hij zal ook aangeven wat de kosten zijn als het tot een rechtszaak komt. U moet er dus vooraf wel een goed vertrouwen in hebben als u met een vertrouwenspersoon in zee gaat. Denk dus goed na wat u zal doen als u een zaak wilt aanspannen. Wanneer u de zaak niet wint, zal u behoorlijk zelf in uw buidel moeten tasten

De prijs

De hoge kosten van een advocaat hebben met meerdere zaken te maken. Op de eerste plaatst is de opleiding niet goedkoop. Hij heeft een universitaire studie nodig. Wanneer deze klaar is, zal er een beëdiging plaats vinden. Daarna mag hij niet direct als zelfstandige aan het werk gaan. Hij zal eerst drie jaar bij bijvoorbeeld een advocatenkantoor aan het werk moeten gaan. Hij is daarbij verplicht om nog een beroepsopleiding van drie jaar te volgen. Na de drie jaar mag hij als zelfstandige aan de slag gaan. Hij zal daarbij lid moeten worden van de Nederlandse Orde van Advocaten. Zij stellen regels op. Wanneer hij zich niet aan de regels houdt, kan hij uit zijn beroep worden gezet.