Familierecht

Over ons
Alles over advocaten

Hey! Ik ben Mike. Een probleem hebben waarbij je een advocaat nodig hebt is nooit erg fijn. Maar een advocaat kan je wel juist informeren over zaken waar je mee zit. Daarnaast kan hij je natuurlijk bijstaan in de rechtszaal bij de rechter als je moet voorkomen. Over advocaten heeft men regelmatig vragen. Kan ik mij een advocaat veroorloven? Heb ik recht op een gratis advocaat? En natuurlijk willen de mensen weten wat hun rechten en plichten zijn in een zaak. Lees in dit blog meer over het thema advocaten zodat je in de toekomst altijd op de hoogte bent. Ik wens je veel leesplezier.

Zoeken
Categorieën
Tags

Familierecht

12 juni 2018
 Categorieën: Advocaten, Blog


Ooit hebben jullie elkaar trouw beloofd tot de dood jullie scheidt. Helaas gaan er tegenwoordig veel mensen scheiden. Als jij gaat scheiden heb je een advocaat nodig die gespecialiseerd is in familierecht. 

Mediator

Als jullie uit elkaar gaan en nog een goede verstandshouding met elkaar hebben, dan kunnen jullie samen naar een mediator zoals Van Pijkeren & Van Aken Advocaten gaan. De mediator is onpartijdig en zal met jullie alles bespreken. De mediator kijkt hoe alles het snelste en beste geregeld kan worden. Zo kijkt zij bijvoorbeeld naar de financiën: bij wie moeten de kinderen ingeschreven worden, zodat het voor allebei voordelig is. Als jullie de scheiding via een mediator regelen, kan dit erg snel gaan. Simpelweg, omdat jullie steeds samen bij de mediator moeten komen en alles direct afgestemd kan worden. Vragen worden niet via via aan jouw ex-partner gesteld. De lijnen zijn erg kort, waardoor het allemaal sneller geregeld kan worden.   

Advocaat

Helaas gaat niet iedereen goed uit elkaar. Vaak is een van de partijen erg verdrietig of boos, dan wordt het lastig om met elkaar naar een mediator te gaan en samen alles af te stemmen. Een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht is dan wellicht beter. Jullie moeten allebei een eigen advocaat in de arm nemen. Advocaten zijn wel partijdig. Zij nemen het op voor hun eigen cliënt en proberen daar het onderste voor uit de kan te halen. Dit kan soms hard tegen hard zijn. Toch is het belangrijk om dit niet altijd te doen. Door gewoon reëel te zijn, bereik je vaak wat meer. Probeer de middenweg te vinden, die zowel voor jou als jouw ex-partner goed is.   

Rechter

Mochten jullie advocaten er onderling niet uit komen, dan kan de gang naar de rechtbank gemaakt worden. De advocaten geven bij de rechter aan wat jullie wensen zijn en waar jullie niet uit komen. Enkele weken later worden jullie samen met jullie advocaten uitgenodigd voor een zitting. Als jullie kinderen ouder zijn dan 12 jaar, worden zij ook uitgenodigd. Voordat jullie zitting begint, wordt er met de kinderen gesproken. Zij mogen hun wensen aangeven. Ook zal de rechter hen nog enkele vragen stellen. Willen zij liever niet naar de rechtbank, dan mogen zij ook op papier zetten wat hun wensen zijn. Tijdens de zitting zal de rechter met jullie in gesprek gaan. Hij of zij geeft ook aan wat de kinderen aangegeven hebben. Na de zitting duurt het enkele weken voordat de uitspraak gedaan wordt. (de rechter houdt, indien mogelijk, rekening met de wensen van de kinderen) De uitspraak wordt opgestuurd naar jullie advocaten. Deze uitspraak is bindend. Jullie advocaten zullen deze bindende uitspraak met jullie bespreken. Mochten jullie het toch niet eens zijn met de uitspraak, dan kunnen jullie de procedure opnieuw opstarten en wederom naar de rechtbank baan.   

Veel succes!